Które wybrać ?

Czyli jak dobrze się chronić

Moderator: Dagma

Które wybrać ?

Postprzez clubersik Pt, 30 października 2009, 07:24

Witam,
Chciałbym się zapytać o zdanie drogich forumowiczów co wybrać z produktów nod 32, ponieważ nurtuje mnie jedno pytanie odnośnie antywirusów. Są do kupienia dwa produkty ESET Smart Security oraz ESET NOD32 Antivirus, który Waszym zdaniem jest lepszy ? Czytałem, o tych produktach na oficjalnej stronie internetowej czym one się różnią, ale Wy użytkownicy forum, kórego polecacie i którego używacie u siebie w komputerach ? Jeśli kotoś ma ochotę mi pomoc i poradzić zapraszam do pisania postów.
Pozdrawiam
clubersik
Nowy

Re: Które wybrać ?

Postprzez zackx Pt, 30 października 2009, 08:33

pytanie jest co Ci jest potrzebne czy sam AV czy AV +Firewall +Spam wiec to Ty musisz zadac sobie pytanie :) ja uzywam tylko AV bo mi nie sa potrzebne moduly ktore sa ESS takie jak Firewall czy Spam
zackx
Doświadczony

Postprzez qba111 Pt, 30 października 2009, 11:40

Ja korzystam z ESS i jestem zadowolony, choć antyspam (wg mnie) pozostawia wiele do życzenia. Zresztą ten wbudowany w Thunderbird w zupełności mi wystarcza, a co za dużo to niezdrowo.

Być może są lepsze firewalle. Nie twierdzę, że nie. Jednak możliwość centralnego zarządzania całym pakietem zabezpieczającym (AV+FW) to dla mnie bardzo duża zaleta.

A co ty masz wybrać - zależy czego potrzebujesz :)
qba111
Doświadczony

Postprzez clubersik So, 31 października 2009, 05:18

Jeste jeszcze wersja biznes a czym ona się rózni od innych ?
clubersik
Nowy

Postprzez zackx So, 31 października 2009, 11:18

wersji biznes mozesz robic kopie dystrybucyjna z ktorej to pozostale koncowki moga sciagac aktualizacje bez laczenia sie z netem, jezeli do domu to wersja biznes nie jest Ci potrzebna.
zackx
Doświadczony

Postprzez blazej2 Pt, 15 stycznia 2010, 17:40

ja używam eset smart security 4
chociaż Windows ma wbudowany firewalle :D :D :D :D :D :D :) :) :) :) :) :) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
blazej2
Bywalec

Powrót do Ogólnie o bezpieczeństwie