Witam,
Niech ktoś mi wreszcie wytłumaczy jaka jest różnica pomiędzy wbudowanym filtrem antyspamowym w Outlooku 2007 a filtrem programu ESET Smart Security 4 zwanym Antispam. Czy ESET nie powiela czegoś co już jest dla użytkowników Outlloka 2007? Chciałem zauważyć, że oba filtry działające jednocześnie bardzo często się wykluczają i robi się niezłe zamieszanie. Nie wspomnę już o własnych adresach e-mail wpisanych na listę wyłączeń gdzie bardzo często brane są jako spam (Wiem, że ten problem istnieje od dawna wśród osób korzystających z Eset Smart Security 4).
Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami na ten temat i jak wy sobie radzicie z podwójnym zabezpieczeniem antyspamowym. Czy może lepiej jest wyłączyć filtr z ESETA, a może z Outlooka. Czy adresy wpisane na białą listę w Outlooku są automatycznie wpisywane na tą w Esecie?
Jaką przewagę ma filtr z Eseta Smart Security 4 nad filtrem w Outlooku? Czy ten pierwszy nie ma bowiem zastosowania tylko w starszych wersjach klientów pocztowych lub takich co nie mają wbudowanego własnego filtru?
Bardzo proszę o wasze zdanie. Bardzo mi na tym zależy (nie lubię chaosu)